Accueil > NASLOVNA > ZENSKI KUTAK > ZDRAVLJE > Mnogi ovo nisu očekivali : Evo šta DVE šoljice kafe dnevno ZAISTA čine vašoj (...)

Mnogi ovo nisu očekivali : Evo šta DVE šoljice kafe dnevno ZAISTA čine vašoj jetri !

vendredi 14 avril 2017, par webmaster

zena.blic.rs/O. K.

Da li je zdravo piti kafu ? Kolika je dnevna mera ? Pitanja koja sve muče rešavali su stručnjaci sa Klinike Mejo. Evo rezultata.

Bilo je dosad mnogo informacija o negativnom uticaju kafe na naš organizam, a rezultati istraživanja Klinike Mejo donose dobre vesti za ljubitelje kafe. Oni kažu da kafa sadrži dobre materije za naše zdravlje, pa tako i za jetru, za koju se dugo smatralo da je kafom ugrožena.

Bogata je antioksidantima, koji pomažu sprečavanje nastanka različitih vrsta karcinoma.Sadrži i hranjive materije i vitamine, kao i polifenole, biljna jedinjena jakog antioksidantog uticaja. Kofein je i dobar stimulans, pa povoljno deluje na mozak i povećava njegovu aktivnost.

Ispijanje kafe, kažu, može imati brojne zdravstvene prednosti jer ona štiti od pojave Parkinsonove bolesti od 32 do 60 odsto, dijabetesa tipa 2, bolesti jetre i karcinoma jetre. Poboljšava kognitivne funkcije i smanjuje rizik od depresije, ali i rizik od samoubistva se pokazao za 45 posto manji kod ljudi koji popiju dve-tri šoljice kafe u toku dana.

(healthy-holistic-living.com)

Messages