Accueil > NASLOVNA > BLING BLING > AUTOMOBILI > Počela proizvodnja novog Opelovog krosovera

Počela proizvodnja novog Opelovog krosovera

mercredi 3 mai 2017, par webmaster

Izvor : B92

Dva meseca nakon što je imao svetsku premijeru na auto-salonu u Ženevi, Opel Crossland X zakotrljao se sa proizvodnih traka pogona u Saragosi.

Crossland X razvijen je u saradnji sa kompanijom PSA Peugeot Citroen pre nego što je francuski proizvođač kupio Opel od General Motorsa. Automobil koji pripada segmentu potkompaktnih krosover/SUV vozila, za razliku od modela Opel Mokka X, neće biti dostupan u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

Dimenzije Crosslanda X predstavljaju kompromis prilagođen gradskoj vožnji, ali je prostranost enterijera pogodna i za duža putovanja. Sa dužinom od 4,21 metar, Crossland X je 16 centimetara kraći od Astre, ali je istovremeno i 10 centimetara viši.

Zahvaljujući tome putnici uživaju u izdignutijoj poziciji sedenja, što donosi bolju preglednost, slično kao i kod klasičnih SUV modela.

Zapremina prtljažnog prostora je 410 litara, bez obaranja zadnje klupe. Pomeranjem sedišta u krajnji prednji položaj, prtljažnik se uvećava na 520 litara. Ako se zadnja klupa obori u potpunosti, zapremina korisnog prostora je 1.255 litara.

Pored modela Crossland X, Opel u Saragosi izrađuje i vozila Mokka X i Corsa, a od 2019. u ovoj fabrici sklapaće se i nova generacija Corse, zasnovana na PSA mehaničkoj platformi.

Opel Crossland X već je počeo da se prodaje u Nemčkoj po ceni od 17.000 evra, što je oko 2.000 evra manje od najjeftinije Mokke X.

Un message, un commentaire ?

Qui êtes-vous ?
Votre message
  • Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.