Accueil > NASLOVNA > VESTI > SPORT > "Novakov koncept ? Zagrljaji, ljubav i Pepe Imas"

tenis

"Novakov koncept ? Zagrljaji, ljubav i Pepe Imas"

vendredi 12 mai 2017, par webmaster

NĐ IZVOR : B92

Pepe Imas, mentalni trener i spiritualni guru Novaka Đokovića, kaže da najbolji srpski sportista funkiconiše po konceptu – "zagrljaj, ljubav i Pepe Imas".

Pepe je nekada bio teniser, doduše ne previše uspešan ili zapažen, poseduje tenisku akademiju u Marbelji gde Novak često trenira, a priče da je Srbinov životni guru ne dotiču ga previše.

"Iskreno, ne znam ni šta je to. Mnogi govore svakakve stvari o meni i mom radu. S druge strane, ja verujem da tenis i ljubav idu jedno uz drugo. Igrati sa ljubavlju znači poštovati sebe, ali i druge", jasan je Španac.

"Način rada nam je isti kao i pre četiri godine. Novak je tada bio najbolji, a takve su mu želje i namere i danas – da bude najbolji. Na tom putu došlo je do određenih promena, napustio nas je Boris Beker koji je bio izuzetno važna figura. Novak je u međuvremenu prihvatio koncept zagrljaja, ljubavi i Pepea Imasa. Naravno, postoje i periodi kada sve ne ide onako kako je zamišljeno, ali Novak ne odustaje – radi na prevazilaženju problema", kaže Imas u razgovoru za španske medije.

Novak, koga u subotu čeka jubilarni 50. okršaj sa Rafaelom Nadalom u polufinalu Mastersa u Madridu, prošlog petka odlučio se na radikalan potez – raspustio je kompletan stručni štab, ljude s kojima je sarađivao više od decenije, ali ne i Španca.

"Mi učimo međusobno – on od mene, a ja od njega. Pokušavam da upijem iskustvo koje poseduje kao vrhunski igrač, dok se ja trudim da mu prenesem moje shvatanje života. Za mene – ljubav i poštovanje su osnovne emocije, nešto zbog čega je svako od nas bolji. Takođe, ljubav je jedino osećanje koje se uklapa u sve životne sfere. Ako poštujete druge to znači da širite ljubav. Iako su profesionalni sportisti, i oni su osobe kao i mi. Opet, sve ovo ne znači da će – zbog širenja ljubavi i poštovanja – dozvoliti da ga neko savlada. Ako nekoga voliš, to ne znači da ćeš mu dozvoliti da te nadmaši", zaključio je svoje izlaganje Pepe.

Novak je trenutno drugi igrač planete sa 4.185 poena manje od Endija Marija na čelu ATP tura.

Messages